For sant til å være godt

John Olav Nilsen & Gjengen var dømt til suksess, mye takket være den sjarmerende, intelligente vokalisten John Olav Nilsen. Med hans utrolige syn på musikken og forståelsen for hvordan man får frem et budskap, tok det ikke lang tid før bandet fikk utallige tilbud fra ulike plateselskaper. Dermed ble de nødt til å velge hvor de ville spille inn musikken sin. Selv om bandet holdt til i Bergen, så de mulighetene som Oslo bydde på. Dermed gikk turen til Grünerløkka, der det historiske Voices Music & Entertainment holdt til. Det tradisjonsrike plateselskapet gjorde alt i sin makt for å få bergenserne til å føle seg hjemme, og etter noen måneder med innspillinger kunne det aller første albumet til John Olav Nilsen & Gjengen slippes ut. Debutalbumet fikk navnet “For sant til å være godt”, og reflekterte nettopp på de store mulighetene som plutselig åpnet seg opp for bandet.

Til topps

Albumet kom ut i 2009, og gikk rett til toppen av VG-listen. Også på den internasjonale topplisten av album fant man “For sant til å være godt” av John Olav Nilsen & Gjengen. Platen solgte raskt til gull, over femten tusen skiver ble revet bort fra butikkene innen kort tid. Året etter vant bandet Spellemannprisen og ”For sant til å være godt” ble utropt til årets beste rockealbum. Her er sangene du finner på dette 37 minutter lange albumet utgitt ved hjelp av Voices Music & Entertainment:

 1. Hull i himmelen
 2. Valiumsvalsen
 3. Piken med sviktet
 4. Sånne som oss
 5. Diamanter & kirsebær (en klassiker)
 6. Virvelvind
 7. Der eg bor
 8. Lykkelig ulykkelig
 9. Ting eg lærte når eg ventet på bussen
 10. Ikkjefåkk med kjærligheten
 11. Ti ganger tusen

Albumet ble produsert av Yngve Sætre, en kjent plateprodusent som står bak store norske artister – blant annet DumDum Boys og Anne Grete Praus. Også han er fra Bergen, og som vokalist i bandet Barbie Bones vant han Spellemannprisen selv i 1992. Dessuten har Sætre vunnet en Spellemannpris for sin produsentvirksomhet, noe som gjør ham til en virkelig anerkjent studiomusiker. Albumet “For sant til å være godt” byr på utrolig god lyd og spennende kombinasjoner av melodier, noe Sætre skal ha mye av æren for.

Debutalbumet til John Olav Nilsen & Gjengen fikk også toppkarakterer av alle de nevneverdige avisene i Norge. Dagbladet ga “For sant til å være godt” terningkast 5 og 6 i to uavhengige anmeldelser. Aftenposten ga albumet en 6-er, og NATT&DAG kalte det “den beste norske debutplata på lang tid”. John Olav Nilsen sto bak teksten og sang sine rockedikt gjennom hele albumet, mens tre gitarister, to trommiser og et keyboard skapte musikken som satte stemningen. “For sant til å være godt” er ett av de beste norske rockealbumene fra 2000-tallet, og bør stå på alle hyller i landet. Det utrolige her er at dette faktisk er det første albumet John Olav Nilsen & Gjengen utga nasjonalt. Talentene forstod raskt at deres musikk ble elsket av folket, så arbeidet med to nye album ble satt i gang nesten umiddelbart.

“For sant til å være godt” klatret rett til toppen av den norske VG-listen for album. Så fort den kom ut sperret folk opp øynene, og man fikk et nytt syn på Bergen. Det er ikke bare rap og altrock som kommer ut av byen, det er også musikalske, vakre låter som fortjener å bli spilt på norske radioer. Norsk rock på et nytt nivå, det er “For sant til å være godt”. Med gullplate på veggen og “Diamanter & kirsebær” foreviget i flere tusen skiver rundt omkring i landet (og utlandet), ble dette det første varige sporet John Olav Nilsen & Gjengen etterlot seg på den norske rockescenen.


Privacy Policy