Diskografi

Om du nettopp har blitt kjent med John Olav Nilsen & Gjengen, har du sikkert lagt merke til deres spesielle sjanger. Man kan nesten ikke kalle det en sjanger, for de har blandet sammen en rekke ulike typer musikk og fått frem noe helt eget. De har eksperimentert mye gjennom årene, og hvert album høres derfor annerledes ut. Fansen til John Olav Nilsen & Gjengen har selvfølgelig alle tre albumene stående på hylla, og man kan alltids velge det som passer best til dagens humør. Her under Diskografi vil du få mer informasjon om disse tre albumene, om deres gode og dårlige sider, om de ulike låtene som er med og hva du kan forvente av dem.

Diskografien til John Olav Nilsen & Gjengen er kanskje ikke særlig stor, men de tre albumene har alle fått meget gode karakterer av ulike kritikere og aviser. De har dessuten solgt som varmt hvetebrød i de ulike platebutikkene, og tiltrukket seg oppmerksomhet både fra fjern og nær. Ja, det norske bandet fra Bergen har blitt invitert til å holde konserter i mange land verden rundt, noe som på nytt bevitner hvor viktig Loddefjord-bølgen var for norsk musikk.

Byttet plateselskap

John Olav Nilsen & Gjengen byttet plateselskap flere ganger gjennom årene, og det med god grunn. Det finnes mange ulike plateselskap i Norge, fra de aller minste til de aller største (og internasjonale). Der de minste fokuserer på artisten og gir gode provisjoner, velger de største å heller presse sine artister til å skape en mer folkekjær musikk – altså selge det folk vil kjøpe. For å kunne balansere mellom disse to vidt forskjellige typene selskaper, må man være åpen for forslag og vite hva man brenner for. John Olav Nilsen & Gjengen skapte en helt egen “sound”, og derfor valgte de å ikke signere kontrakt med de største plateselskapene der ute. Samtidig var det viktig å nå ut til folk, og dette var meget vanskelig når de fortsatt holdt seg til lokale, små selskap uten særlige kontakter i det store musikkmiljøet her i landet.

Selv om deres album og singler stadig fikk terningkast fem og seks, forble John Olav Nilsen & Gjengen et rimelig ukjent band frem til deres to siste album dukket opp i butikkene. Det var “Det nærmeste du kommer” og “Den eneste veien ut” som ble de to mest suksessrike av deres album, og det var derfor ekstra kjedelig å høre at bandet ble oppløst i 2013, året etter at det sistnevnte albumet ble lansert.

Hit på hit

Selv om den offisielle diskografien inneholder tre album, må man få nevne platen ”Opplett” som kom ut først. Dette var deres første “album”, og inneholdt flere av de fantastiske singlene som gjorde John Olav Nilsen & Gjengen til et kjent band i visse kretser. Her fant man blant annet sangen “Diamanter og kirsebær”, som var en hit lenge før bandet var å finne på VG-lista og iTunes. Deretter kom “For sant til å være godt” i 2009, “Det nærmeste du kommer” i 2011 og “Den eneste veien ut” i 2012. Alle disse gikk inn i topplistene, og solgte i store omfang – ofte var det umulig å få kjøpt disse albumene kun få dager etter at de kom ut i butikkene. Det er disse tre albumene vi vil fokusere på her hos JohnOlavNilsenogGjengen.no.

Vi har også sett et par EP-er komme ut, og de virkelig ihuga blodfansene der ute har sikkert fått seg en kopi av “Vinterkarusellen”. Alt John Olav Nilsen & Gjengen slapp ut var gull. Hvert album bør nytes fra start til slutt, og det lønner seg å finne tekstene bak hver av sangene.


Privacy Policy